„HALLOWEEN – O CURSĂ A DIAVOLULUI, CARE ÎNCEARCĂ DE TOATE” – O SPUNE DON GABRIELE AMORTH, DECANUL EXORCIŞTILOR DIN LUMEA ÎNTREAGĂ



„HALLOWEEN –
O CURSĂ A DIAVOLULUI, CARE ÎNCEARCĂ DE TOATE”
– O SPUNE DON GABRIELE AMORTH,
DECANUL EXORCIŞTILOR DIN LUMEA ÎNTREAGĂ

  Don Amorth, care este părerea dumneavoastră despre Halloween?
  ... provoacă scârbă şi îmi face scârbă. Este vorba de o chestie păgână, anticreştină şi anticatolică, provenind din ţările nordice, şi care a făcut explozie în America. Acest gunoi pretinde, şi uneori şi reuşeşte,  să pună pe plan secund şi să umbrească Solemnitatea Tuturor Sfinţilor, pe care o celebrăm cu bucurie pe întâi noiembrie. Şi pentru că scopul său este tocmai cel de a pune piedică sfinţeniei, este o găselniţă a diavolului, care intenţionează să dea peste cap planurile lui Dumnezeu. Halloween este o sărbătoare păgână...
Diavolul încearcă să semene discordie între Dumnezeu şi om, nu atât din ostilitate faţă de om, cât din voinţa de a-l ofensa pe Dumnezeu, care este ţinta sa preferată, şi uneori, îi reuşeşte, chiar dacă va fi înfrânt pentru totdeauna.
 Don Amorth, dar... de ce se dă atâta atenţie aceastei sărbători, mai ales din partea tinerilor?
– Ei urmează curentele, şi acest lucru are loc cu şi mai mare intensitate în culturile şi epocile decreştinate, ca şi aceasta. Repet: diavolul ştie cum să lucreze.
– Dar ce de părinţii permit acest lucru?
– Pentru că nu mai ştiu să-şi  educe copiii, iată de ce.
– Ce vreţi să spuneţi cu asta?
– Mulţi părinţi au abdicat de la sarcina de educatori şi din cauza maniei modernităţii îi lasă pe copii să facă ce ce vor. Vina mai gravă mi se pare că este a mamelor.
– Adică?
– Atunci când ambii părinţi merg la lucru, copiii cresc fără călăuze sigure. Forma cea mai bună de control este vigilenţa mamei, dar dacă ea merge să lucreze – şi de multe ori, fără a fi nevoită –, copiii cresc  hoinari; ...apoi vin să plângă din cauza copiilor rebeli”.

Bruno Volpe